POLUMARATON U BRČKOM: Najviše nagrada u rukama braće Samardžić

Juče je u Brčkom održan prvi međunarodni polumaraton, u organizaciji Atletskog kluba Kros na čelu sa Davorom Todorovićem.

 

Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba Maraton Brčko i Slađana Stamenković iz Atletskog kluba Crvena zvezda iz Banatskog Brestovca pobjednici su prvog međunarodnog polumaratona koji je održan danas u Brčkom.

 

Najbrži u trci na pet kilometara bili su Srđan Samardžić iz AK Maraton iz Brčkog u muškoj i Magdalena Katana iz AK Prnjavor u ženskoj konkurenciji.

Učesnik, koji je trčao 21 kilometar u ime Meridian kladionica je Aleksandar Tutić. On je distancu od 21 kilometar i 170 metara istrčao u zvaničnoj trci polumaratona za odličnih 1:45;22, s prosjekom od pet minuta po kilometru. Na dostojanstven, sportski način u duhu kolektiva, jer Meridian nema granice kada je u pitanju sportski duh i druženje. Njihov pozitivizam i dobra energija su uvijek prepoznatljivi.

Održano je i prvenstvo Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a pobjednik u oba prvenstva muškoj konkurenciji bio je Mlađen Samardžić, dok je u ženskoj konkurenciji prvenstvo BiH osvojila Dijana Manđeralo iz AK Puls Tomislavgrad, a prvenstvo Republike Srpske Lusija Kimani.

Organizatori su nakon trke rekli kako očekuju da polumaraton kao ovogodišnji, na kojem je učešće uzelo oko 160 takmičara, nastavi sa pozitivnom pričom i postane tradicionalni međunarodni polumaraton.

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
2 Komentara
  1. Mateja piše

    Svaka cast i momcima aa pogotovo curama sto su istrcali pet kilometara da i do godine se nastavi polumaraton!

  2. Stevan piše

    Cestitke braci zasluzili su

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više