Pomozimo: Ahmet i Kada Jusić iz Tupkovića su gladni, bez hrane, drva, peći, u ovim zimskim danima, žive u jako trošnoj zemljenoj kućici

Jusić Ahmet i Kada iz MZ Tupković općina Živinice trebaju Vašu pomoć!

Naime, porodica Jusić živi u staroj kući, šeperuši. U uslovima koji nisu dostojni života, bez kupatila i vode. Nažalost, nemaju svoje djece. Radi se o 80- godišnjem Ahmetu Jusiću i njegovoj teško bolesnoj supruzi Kadi koja ima problema i sa vidom.

U ovim hladnim danima najpotrebniji su im; ogrev, peć, namjernice, a kasnije u proljeće pokrenuti i akciju izgradnje kakve kućice za ovo dvoje staraca kako bi makar ove teške staračke dane proživjeli u uslovima dostojnim 21 vijeku.

Svi humani ljudi porodicu Jusić  Ahmet i Kadu mogu lično posjetiti u zaseoku Perhatovići, kuća je udaljena nekih 500 metara od džamije u Tupkoviću općina Živinice ili se obratiti Omladinsko udruženje džemata Tupković za dalje informacije.

Omladinsko udruženje džemata Tupković je posjetilo Ahmeta i Kadu Jusić, uvidjeli situaciju i trenutne potrebe. Iz udruženja poručuju da narod Već nanio dosta hrane i da više nije potrebno za sada te da su dalji prioriteti ogrjev te izgradnja dostojne kuće.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više