Pomozimo: Ahmet i Kada Jusić iz Tupkovića su gladni, bez hrane, drva, peći, u ovim zimskim danima, žive u jako trošnoj zemljenoj kućici

Jusić Ahmet i Kada iz MZ Tupković općina Živinice trebaju Vašu pomoć!

Naime, porodica Jusić živi u staroj kući, šeperuši. U uslovima koji nisu dostojni života, bez kupatila i vode. Nažalost, nemaju svoje djece. Radi se o 80- godišnjem Ahmetu Jusiću i njegovoj teško bolesnoj supruzi Kadi koja ima problema i sa vidom.

U ovim hladnim danima najpotrebniji su im; ogrev, peć, namjernice, a kasnije u proljeće pokrenuti i akciju izgradnje kakve kućice za ovo dvoje staraca kako bi makar ove teške staračke dane proživjeli u uslovima dostojnim 21 vijeku.

Svi humani ljudi porodicu Jusić  Ahmet i Kadu mogu lično posjetiti u zaseoku Perhatovići, kuća je udaljena nekih 500 metara od džamije u Tupkoviću općina Živinice ili se obratiti Omladinsko udruženje džemata Tupković za dalje informacije.

Omladinsko udruženje džemata Tupković je posjetilo Ahmeta i Kadu Jusić, uvidjeli situaciju i trenutne potrebe. Iz udruženja poručuju da narod Već nanio dosta hrane i da više nije potrebno za sada te da su dalji prioriteti ogrjev te izgradnja dostojne kuće.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više