Pomozimo da porodica Gerović ima vlastiti dom

Da djevojčica od 7 godina pored svih dječijih želja ima samo jednu a to je vlastiti dom, govori dovoljno u kakvim uslovima živi porodica Gerović.

Sa dvoje maloljetne djece borave u jednoj prostoriji u kojoj puše sa svih strana, kažu da je nekada toplije vani nego u drvenoj šupi koja je trenutno jedino što imaju.

Gerovići su prognanici iz Glogove opština Bratunac, tamo su živjeli do ove godine, gdje su također bili podstanari.

Kada je vlasnik rekao da želi obnoviti kuću morali su da se snalaze kako znaju, odlučili su da dođu u Živinice i tu grade svoj dom.

U Glogovoj su se bavili poljoprivredom,  prodali su stoku koju su imali kako bi u Kovačima naselje Polja kupili zemljište gdje je Admir izgradio kuću zahvaljujući dobrim ljudima koji su davali donacije.

Admir ide na dnevnicu kako prehranio porodicu, ali to nije dovoljno da može sam završiti izgradnju kuće.

Dobri ljudi donirali su i stolariju za cijelu kuću ali je neophodno još ulaganja kako bi ista bila uslovna za stanovanje. Kao što je malterisanje, priključenje struje i uređenje kupatila.

Hazedina i Admir zajednički se bore za dan  dan kad će njihova djeca biti u toplom domu.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici možete ih kontaktirati na brojeve telefona 061 801 437, 065 656 558.

Sredstva se mogu uplatiti i na broj ziro racuna  Mikrofin banke 5724160000322565 Admir Gerović ili za uplate iz inostranstva na ime Hazedina Tursunovic MF banka

SWIFT: MFBLBA22

IBAN: BA395724160000337794

Merisa Mujčinović Husić

RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više