Neodgovorno ponašanje predsjedavajućeg Jusića ugrozilo živote hiljade građana

U Živinicama u popodnevnim satima zavladala je svojevrsna panika, nakon što je Nail Jusić, predsjedavajući Gradskog vijeća dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Panika je zavladala, jer je Jusić pomoćnik direktora Doma zdravlja u Živinicama, a kako nam je nezvanično potvrđeno navodno u ovoj zdravstvenoj instituciji ima još zaraženih virusom Covid-19.

Priča se dodatno usložnjava jer je danas bilo mnogo manifestacija u Živinicama, a na kojima je prisustvovao i Jusić. Tako je danas dodijeljena i titula počasnog građanina Željku Komšiću, članu Predsjedništva BiH, a Komšić je bio upravo u društvu Jusića.

Predsjedavajući Nail Jusić je već tri dana hodao po gradu uprkos testiranju. To ga nije ometalo da organizuje proslavu dana Grada na kojoj je podobnim uručivao zahvalnice.

Tako će, kako nam je potvrđeno, delegacija Komšića zajedno s njim biti podvrgnuta testiranju. Ono što je dobro i ulijeva nadu jeste činjenica da su svi uredno nosili maske.

Nagrada je Komšiću dodijeljena u okviru obilježavanja Dana grada Živinice, koji ove godine obilježava 61 godinu postojanja.

Jusić nikome nije rekao da je testiran i da čeka nalaz. Obavio je džuma namaz što je posebno šokiralo građane Živinica.

“Bojimo se naravno, nije nam svejedeno”, kazao nam je jedan vjernik koji je također klanjao džuma namaz u Živinicama. (izvor: Novinska agencija Patria)

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više