Posjeta načelnika mjesnim zajednicama općine Živinice

Posljednja tri dana ove sedmice načelnik je obišao MZ-e u kojima je sa mještanima i Savjetom MZ razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju.

Regulisanje saobraćaja kroz grad i brzina kretanja vozila u školskom području, buka u gradu, zbog naslonjenih objekata na zgrade nemogućnost uređenja stanova stanara zgrade, samo su neki od problema na koje su ukazali stanovnici MZ-e Centar na sastanku kojem je prisustvovao općinski načelnik Samir Kamenjaković. Sastanak je organizovan u okviru aktivnosti koje načelnik sprovodi u svim mjesni zajednicama naše Općine.

Nakon 8 godina ponovo će se u narednom periodu održati izbori u MZ-a, poslije formiranja rukovodstva radit će se na realizaciji gorućih problema koji su u nadležnosti Općine, oni problemi koji se tiču viših nivoa vlasti i drugih institucija bit će upućeni na prave adrese, poručio je načelnik Kamenjaković dodavši da razvoj svake općine ide upravo iz njenih mjesnih zajednica. (TV Živinice/M.Mujčinović)

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više