Postavite “Zvijezdu” na svoj profil: 48 sati Facebok podrške bh. proizvodima

U sklopu kampanje “Upalimo svjetlo u BiH” kojom žele skrenuti pažnju građana na direktne efekte  kupovine domaćih proizvoda i usluga na razvoj bh. ekonomije, Udruženje Kupujmo i koristimo domaće je postavilo izazov na društvenim mrežama u kojem se potrošači pozivaju da podrže domaća preduzeća i pokažu da razumiju koliko je kupovina, a ne samo proizvodnja domaćih proizvoda važna za cjelokupni napredak naše zemlje.

Građani se pozivaju da u petak, 29. maja umjesto svoje profilne slike na društvenoj mreži Facebook, postave oznaku domaćih proizvoda – bh. zvijezdu i drže je do nedjelje, 31. maja. Zvijezdu, oznaku domaćeg proizvoda, moguće je naći na Facebook profilu Kupumo i koristimo domaće.

– U posljednje vrijeme spominje se apatija bh. građana i određena ravnodušnost prema budućnosti i njih samih i naše zemlje. Vjerujemo da u svakom od nas tinja zraka svjetlosti, dašak volje da zajedno pokrenemo stvari ka boljem, i zato vas pozivamo da prvo riječju, a zatim i djelom podržimo domaću proizvodnju i Upalimo svjetlo u BiH, poručuju iz udruženja.

U praksi bi ovakva akcija značila da kada bi svaki bh. građanin tokom sedmične kupovine, zamijenio samo jedan uvozni proizvod domaćim, omogućio bi rast domaćih firmi i otvaranje novih radnih mjesta, a veće izdvajanja firmi za poreze, penzije i zdravstvo pomogla bi rješavanje opštih društvenih problema.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više