Postavljeni stambeni kontejneri: Uspješno završena misija Crvenog križa FBiH u turskim gradovima

Misija Crvenog križa Federacije BiH u turskim gradovima Hatayu i Kahramanmarasu uspješno je završena.

U Kahramanmarasu postavljena su 33 stambena kontejnera sa pratećom opremom i osam montažnih kuća, iz drugog konvoja humanitarne pomoći Crvenog križa Federacije BiH.

Donacija u vrijednosti od oko 510.000 KM, pored ostalog sadrži i šatore, električne grijalice, agregate, rasklopive krevete i stolice, vreće za spavanje, higijenske pakete i druge prioritetne stvari koje je struktura Crvenog križa, zajedno sa građanima sakupljala na osnovu potreba Turskog Crvenog polumjeseca (TCP).

Sredinom prošlog mjeseca otišao je prvi konvoj Crvenog križa FBiH u vrijednosti od 500.000 KM, a u toku je priprema za treći konvoj koji će činiti higijenski setovi za žene i djevojke prikupljani tokom martovske kampanje „Niste same“.

Delegacija Crvenog križa Federacije BiH predvođena predsjednikom i generalnim sekretarom Huseinom Kličićem i Namikom Hodžićem tokom boravka u Turskoj posjetila je područja koje je pogodio zemljotres – Gaziantep, Hatay i Kahramanmaras gdje su održali niz sastanaka sa zvaničnicima Turskog Crvenog polumjeseca.

Podsjetimo, Crveni križ u Bosni i Hercegovini od samog početka pokrenuo je humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati 2 KM za stanovništvo ugroženo uslijed zemljotresa u Turskoj i Siriji, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primalac Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).

Od početka akcije, putem žiro-računa i humanitarnog broja do sada je prikupljeno više od 500.000 KM, saopćeno je iz CKFBiH.

The post Postavljeni stambeni kontejneri: Uspješno završena misija Crvenog križa FBiH u turskim gradovima appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više