Potpisan Memorandum o saradnji između Staffordshire University iz Ujedinjenog Kraljevstva i Memorijalnog centra Srebrenica

Danas je prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica potpisan Memorandum o saradnji između Staffordshire University iz Ujedinjenog Kraljevstva i ove institucije.
Potpisani Memorandum predstavlja polaznu osnovu za razvoj saradnje zasnovane na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju, nastao je kao izraz potrebe da se utvrde okviri i vidovi buduće saradnje u oblastima obrazovanja, naučnog istraživanja, kulturološke razmjene, kulture sjećanja i memorijalizacije.
Memorandumom strane potpisnice takođe izražavaju svoju saglasnost za organizovanje i razvoj zajedničke saradnje i u oblastima saradnje u kulturološkoj razmjeni osoblja, obrazovanju, organizaciji i učešću na seminarima, radionicama i istraživačkim konferencijama, simpozijumima i seminarima o kulturi, razmjeni stručne i naučne literature, razmjeni stečenih iskustava između strana potpisnica itd.
Događaju su prisustvovali i studenti sa Staffordshire Univerziteta koji su podijelili svoje iskustvo prilikom posjete Memorijalnom centru i razgovoru sa majkama.
Naglašavamo da je potpisivanje Memoranduma rezultat projekta „Istina, dijalog, budućnost“, koji realizira Memorijalni centar Srebrenica uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. British Embassy Sarajevo 

The post Potpisan Memorandum o saradnji između Staffordshire University iz Ujedinjenog Kraljevstva i Memorijalnog centra Srebrenica appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više