Potpisan Protokol o saradnji za lokalni razvoj u okviru LIR projekta

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković i Predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija potpisali su danas Protokol o saradnji za lokalni razvoj, u okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), koji finansira Evropska unija, a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanjem protokola potvrđuje se spremnost općinskih vlasti da aktivno učestvuju u daljem poticanju lokalnog rasta, unapređenju životnog standarda i poboljšanju kvalitete usluga koje se nude građanima Općine Živinice.

Protokolom se utvrđuju konkretni razvojni ciljevi, koji su podržani kao dio programa pomoći u okviru LIR projekta, a glavni cilj Protokola je omogućiti provedbu razvojnih prioriteta Općine Živinice s ciljem direktnog i trajnog poboljšanja životnog standarda svih njenih građana.

Tokom realizacije ovih aktivnosti, fokus će biti na jačanje saradnje i podrške za unapređenje funkcije lokalnog razvoja i upravljanja finansijama, općinske usluge i infrastrukturu, te ekonomski razvoj i stvaranje novih radnih mjesta.

Načelnik Samir Kamenjaković je u provedbi plana rada, indikatora i očekivanih rezultata koje treba postići kroz saradnju između lokalne samouprave i LIR projekta kao prioritet istakao izgradnju i uređenje poslovne zone, u cilju privlačenja investitora koji bi stvorili nova radna mjesta, te projekte koji se tiču edukacije mladih osoba i realizacije njihovih preduzetničkih ideja.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više