Potpisan Protokol o saradnji za lokalni razvoj u okviru LIR projekta

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković i Predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija potpisali su danas Protokol o saradnji za lokalni razvoj, u okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), koji finansira Evropska unija, a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanjem protokola potvrđuje se spremnost općinskih vlasti da aktivno učestvuju u daljem poticanju lokalnog rasta, unapređenju životnog standarda i poboljšanju kvalitete usluga koje se nude građanima Općine Živinice.

Protokolom se utvrđuju konkretni razvojni ciljevi, koji su podržani kao dio programa pomoći u okviru LIR projekta, a glavni cilj Protokola je omogućiti provedbu razvojnih prioriteta Općine Živinice s ciljem direktnog i trajnog poboljšanja životnog standarda svih njenih građana.

Tokom realizacije ovih aktivnosti, fokus će biti na jačanje saradnje i podrške za unapređenje funkcije lokalnog razvoja i upravljanja finansijama, općinske usluge i infrastrukturu, te ekonomski razvoj i stvaranje novih radnih mjesta.

Načelnik Samir Kamenjaković je u provedbi plana rada, indikatora i očekivanih rezultata koje treba postići kroz saradnju između lokalne samouprave i LIR projekta kao prioritet istakao izgradnju i uređenje poslovne zone, u cilju privlačenja investitora koji bi stvorili nova radna mjesta, te projekte koji se tiču edukacije mladih osoba i realizacije njihovih preduzetničkih ideja.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više