Potpisan zajednički plan provedbe između Univerziteta u Tuzli i USAID-a

U Sarajevu 30.10.2021. godine potpisan je Zajednički plan provedbe između Univerziteta u Tuzli i USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

Ovim Zajedničkim planom provedbe utvrdila su se područja saradnje, uz podršku organizacije Solimar International u okviru pripreme programa visokoškolskih ustanova iz oblasti turizma za certifikaciju  po TedQual modelu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO).

Ciljevi USAID –ovog projekta  je da se poboljša kvalitet obrazovnih programa u turizmu u skladu sa standardima  TedQuala i poveća konkuretna prednost Bosne i Hercegovine poboljšanjem kvaliteta radne snage u industriji turizma kroz stručno obrazovanje, odnosno usavršavanje.

USAID Turizam će Univerzitetu u Tuzli pružiti tehničku podršku za pregled uvjeta za akreditaciju, postojeće i raspoložive dokumentacije za dodiplomske i postdiplomske programe i utvrđivanje najboljeg scenarija  za dobijanje cerifikata TedQua Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za razmatrane programe.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više