Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata kulture i izdavačke djelatnosti

U Plavoj sali BKC Tuzlanskog kantona potpisani su ugovori sa korisnicima sredstava koji su ostvarili pravo na sredstva za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture i izdavačke djelatnosti.

Potpisano je šezdesetšest ugovora za sufinansiranje manifestacija kulture i sedamnaest programa izdavačke djelatnosti. Ove godine Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je za podršku ovim projektima raspodijelilo 184.000.00 KM, što je za 54.000.00 KM više u odnosu na prethodnu godinu. Pri raspodjeli sredstava posebna pažnja je bila posvećena unapređenju postupka transparentnosti dodjele sredstava. Novost je da su ove godine podržana i fizička lica, autori programa izdavačke djelatnosti, što predstavlja izraz nastojanja Ministarstva da potakne umjetnike i istraživače u oblasti kulture da stvaraju i izdaju djela. Uvidom u priloženu dokumentaciju evidentno je i poboljšanje kvaliteta kulturnih manifestacija i projekata izdavačke djelatnosti. Ministarstvo za kulturu, sport i mlade kontinuirano podržava aktivnosti koje su usmjerene na unapređenje kulturne djelatnosti na području Tuzlanskog kantona.

RTV SLON

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više