Potpisani Ugovori za izgradnju javne rasvjete

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je Ugovore sa izvođačima radova za izgradnju javne rasvjete na području Grada Živinice.

Cilj projekta jeste implementacija javne rasvjete na području našeg Grada kako bi se doprinijelo većoj sigurnosti građana, te bezbijednosti pješaka i drugih učesnika u saobraćaju.

Naime, nakon okončanja žalbenih rokova koji su trajali nekoliko mjeseci Grad Živinice će projekat izgradnje ulične rasvjete realizovat u skladu sa projektnom dokumentacijom, a kako bi se u potpunosti osvijetlila područja koja do sada nisu bila pokrivena javnom rasvjetom.

Ukupna finansijska vrijednost projekta iznosi preko 330.000,00 KM, a navedena sredstva osigurana su dijelom iz Budžeta Grada Živinice, zatim od koncesija, te dijelom po projektu M:M.

Izvođači radova su: “CONRAM”, d.o.o Brčko, “ELEKTROCENTAR PETEK” d.o.o. Tuzla i “KOPKOMERC” d.o.o. Živinice.

Ugovori sa tri izvođača potpisana su za 55 projekata koja su raspoređena u pet lotova, a realizacija projekata ulične rasvjete krenut će u realizaciju odmah nakon potpisivanja.

Dionice na kojima će se raditi rasvjeta u navedenih 5 lotova možete pogledati na linku ispod.

Izvođenje-radova-RASVJETA-55-PROJEKATA

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo zbog rješavanja ovog problema, te naglasio kako se u narednih 15 dana očekuje potpisivanje još jednog ugovora kako bi se kompletirala realizacija ovog projekta.

„Iz Gradskog Budžeta nastavljamo realizaciju projekata, s tim da smo imali duže čekanje za potpisivanje ugovora sa izvođačima za implementaciju javne rasvjete. Imali smo žalbene rokove u javnim nabavkama i evo konačno smo došli u situaciju kada možemo upriličiti potpisivanje sa izvođačima. Ugovori su u vrijednosti oko 330.000,00 KM, a završetak očekujemo u narednih mjesec i po dana. Zadovoljstvo mi je da smo konačno izašli iz agonije žalbenih rokova i da građani konačno dobiju rasvjetna tijela. U narednom periodu imamo još jedno potpisivanje ugovora i s time bi zaokružili kompletan dio ovog dijela stavke iz Budžeta Grada Živinice. Poseban fokus stavit ćemo na kvalitet sijalica i drago mi je da ćemo na terenu imati postavljen kvalitetan materijal. Želim istaći da ćemo sve ono što je upisano u Budžet Grada Živinice 100% i realizovati .“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više