Potpisani ugovori za sanaciju i asfaltiranje puta između Banovića i Lukavca, dionica Seona – Orahovica

Načelnici općina Banovići i Lukavac danas su u Sarajevu sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, te izvođačem radova potpisali ugovore o izvođenju radova na sanaciji i asfaltiranju puta između ove dvije općine.
Riječ je o sanaciji dionice puta Seona-Orahovica duge 2.650 metara i ukupne vrijednosti 300 hiljada konvertibilnih maraka koja ima višestruki značaj za stanovništvo dvije lokalne zajednice, a posebno za povratničke mjesne zajednice Seonu i Orahovicu.
„Smatramo veoma bitnim izgradnju ove dionice jer se ovdje prije svega radi o povratničkim mjesnim zajednicama u čijoj se blizini nalaze dvije mjesne podružnice tj. Savičići i tzv. Donja Lozna koje pripadaju MZ Seona a gdje su nekada živjeli stanovnici srpske nacionalnosti. Izgradnjom infrastrukture na ovim prostorima stvorit ćemo bolje uslove za povratak u ovu mjesnu zajednicu ali i poboljšati putnu komunikaciju iz Banovića prema Lukavcu, te dugoročno doprinijeti bržoj prohodnosti prema Sarajevu, Zenici i drugim centrima“, kazao je načelnik Gutić.
Sredstva za realizaciju ovog projekta zajedno su obezbijedile Općina Banovići, Lukavac i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.
Kako je ranije dogovoreno, sredstva za nastavak realizacije projekta kojim će biti asfaltirana kompletna dionica puta između Banovića i Lukavca u dužini od preostalih 1.200 metar, bit će obezbijeđena od strane Federalnog ministarstva raseljnih osoba i izbjeglica u slijedećoj budžetskoj godini.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više