Potpisani ugovori za sanaciju kuća u Živinicama

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac i načelnik Živinica Asim Aljić, te krajnji korisnici, danas su u prostorijama Općine Živinice potpisali tripartitne ugovore za sanaciju stambenih objekata.

Projekat sanacije stambenih objekata, nastradalih u majskim poplavama 2014. godine, finansira Federalni fond, a ukupan iznos doznačenih sredstava ovoj općini iznosi 120.482,18 konvertibilnih maraka.

Sredstva su dodijeljena u skladu s kriterijima Općinskog vijeća, a za realizaciju će biti primjenjivani standardi za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata ugroženih u poplavama i klizištima, koje je prihvatio Upravni odbor Fonda.

Korisnici su dužni odobrena i doznačena sredstva namjenski utrošiti, a Federalni fond će pratiti tok realizacije projekta sanacije, saopćeno je iz Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.

(rtvslon.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više