Potpisani ugovori za stipendiranje učenika i studenata

Danas je u prostorijama Gradske uprave Živinice upriličeno potpisivanje ugovora za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata dodiplomskog studija za školsku/akademsku 2019./2020. godinu.

Priliku za stipendije koje dodjeljuje Grad Živinice ove godine ostvarilo 104 mlade osobe, od kojih je 50 učenika srednjih škola, i 54 studenta dodiplomskog studija.

Naime, kako je Budžet Grada Živinice za stipendije u prošloj godini povećan za 40.000,00 KM, ukupna finansijska vrijednost za stipendiranje ove godine iznosi 90.000,00 KM, što je dalo mogućnost da svi oni koji su predali zahtjeve za stipendiju istu i dobiju.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo kada su u pitanju projekti realizovani s ciljem podrške mladim ljudima na području Grada, te dodao da su ove godine zahvaljujući stabilnosti Budžeta Grada, svi aplikanti ostvarili mogućnost stipendiranja.

„Danas smo potpisali ugovore za stipendiranje učenika i studenata. Ono što je drugačije ove godine jeste da su svi oni koji predali za stipendije iste i dobili. Ove godine niko nije odbijen iz razloga što smo u prošloj godini povećali Budžet za 40.000,00 KM, te sada ukupno imamo 90.000,00 KM za stipendije što se pokazalo kao dobra praksa. Drago mi je da niko u Gradu Živinice nije odbijen za stipendiju, a ovu praksu nastavit ćemo i sledeće godine. Gledat ćemo da sledeće godine još povećamo sumu kako bi se još više ljudi prijavilo. Krajnji cilj nam je da svi oni koji ispunjavaju elementarne uslove za stipendiju i dobiju, s obzirom na to da smo u ranijim godinama imali situaciju da nijanse odlučuju, a nama je zaista teško bilo koga odbiti.“ kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više