Potpisivanje sporazuma između FMRPO i UNDP-a sutra u sjedištu Vlade FBiH

Sporazum između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), kojim se inicira zajednička shema podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća, bit će potpisan sutra u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Sporazum će potpisati federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera.

Sredstva, u ukupnom iznosu  270.000 KM, za provedbu sheme poticaja, osigurali su UNDP kroz DigitalBIZ projekt i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, saradnja će biti inicirana u svrhu jačanja digitalne ekonomije u Federaciji BiH, povećanja konkurentnosti i rasta malih i srednjih preduzeća, te jačanja otpornosti na krizu izazvanu virusom COVID-19.

Shma poticaja, koja je predmet ovog sporazuma, će pružiti podršku malim i srednjim preduzećima u ostvarivanju ulaganja usmjerenih na poboljšanje tehnoloških alata i opreme, jačanju stručnog vodstva, implementaciji konsultacija ili programa obuke, a sve s ciljem postizanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

Odabir projekata će se vršiti na osnovu javnog poziva koji će objaviti Federalno ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više