Potvrđena optužnica: Vlasnica turističke agencije iz Banovića optužena za prevaru

Općinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Amine Đerzić (24) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivač i direktor Turističke agencije „Diamond Travel“ iz Banovića počinila produženo krivično djelo prevara.

Ona je optužena da je u periodu od marta do jula 2021. godine, kao osnivač i direktor pomenute turističke agencije, koju je registrovala tek u junu 2021. godine, stupala u kontakte sa većim brojem osoba koje su bili zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH, te ih dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizovani, iako nije imala namjeru to i učiniti.

Tako je u navedenom periodu oko 180 osoba izvršilo uplate cjelokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za ljetovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža, ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplaćujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizovali ni jedan uplaćeni turistički aranžman.

Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235.000 KM, navedeno je iz Tužilaštva TK.

Tužilaštvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odjeljenjem kriminalističke policije PU Banovići. Tokom istrage su obavljena i relevantna vještačenja.

The post Potvrđena optužnica: Vlasnica turističke agencije iz Banovića optužena za prevaru appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više