Poziv za podnošenje prijava za online seminar “Ponovno zamišljanje naše budućnosti”

Obavještavamo mlade sa područja Grada Živinice da je u toku Poziv za podnošenje prijava za online seminar “Ponovno zamišljanje naše budućnosti: politike prema mladima u novim stvarnostima. Uloga Evropske omladinske kartice u povezivanju novih tema s razvojem omladinske politike”.

Online seminar organizuju Evropska asocijacija omladinskih kartica (EYCA), Nacionalna agencija za mlade Malte i Parcijalni sporazum o mobilnosti mladih putem omladinske kartice, a isti će se održati 18. i 19. novembra 2021. godine.

Seminar je organiziran kao dio programa rada Parcijalnog sporazuma o mobilnosti mladih putem omladinske kartice za 2021. godinu i ponuditi će kreatorima politika i drugim zainteresiranim stranama prostor za raspravu i razmišljanje o novim temama koje se trebaju obraditi u politikama i programima za mlade, posebno kroz evropski program omladinske kartice.

Seminar je namijenjen za učesnike sa iskustvom u rješavanju pitanja mladih, posebno u oblasti mobilnosti i participacije mladih, kao što su predstavnici vlada, organizacije članice EYCA-a, omladinski radnici i pružaoci usluga za mlade, istraživači omladinskih politika, omladinske nevladine organizacije i vlasnici kartica za mlade.

Rok za dostavljanje prijava je 7. novembar 2021. godine, a iste je potrebno dostaviti u word formatu putem e-maila na: you[email protected], a kopiju e-maila na [email protected].

Konceptnu notu o seminaru sa privremenim dnevnim redom i prijavni obrazac svi zainteresirani mogu pogledati OVDJE. 


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više