Pozorište mladih Tuzle: Danas izvođenje gostujuće predstave „Anin svijet snova“

Danas će se na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) sa početkom u 17.00h odigrati predstava za djecu „Anin svijet snova“. Riječ je o gostujućoj predstavi glumačke ekipe Pan teatra iz Beograda koju organizuje Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ uz podršku Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla.

Tekst je napisala Olivera Viktorović Đurašković, a režiju potpisuje Bojana Đurašković. U predstavi igraju: Bojana Đurašković, Tijana Upčev, Petar Arsić i Mario Šaran. Mario Šaran je dugogodišnji član Pozorišta mladih Tuzle koji je nakon završenog Dramskog studija Pozorišta mladih Tuzle završio glumu u Beogradu.

U trajanju od 45 minuta, šumska vila traži pomoć djevojčice čistog srca Ane, da pobjede zlog čarobnjaka Baltazara i oslobode šumu, kako bi vratili vili moći koje joj je zli čarobnjak oduzeo.

Na putu do Baltazara, srešće se sa raznim izazovima koje priređuju Baltazarovi podanici. Dječjom snalažljivošću i neiskvarenošću, vila i Ana pokušavaju da premoste sve prepreke koje im postavljaju Baltazar i njegovi podanici: uobraženi Lav, lukava Lija, uspavani Meda i smotani Časovničar. Čistota srca može srušiti i najopasnije čini. Predstava je interaktivnog karaktera, obiluje pjesmama, plesom i humorom. Kroz svaku scenu vila i Ana dolaze do nove pouke.

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više