Pozorište mladih Tuzle dobitnik najvećeg tuzlanskog priznanja

Za doprinos i postignute rezultate rada institucija, najveće priznanje Povelja Grada Tuzla dodjeljuje se svake godine, a ove godine priznanje je otišlo u ruke Pozorišta mladih Tuzle za dosadašnji nesebičan trud i rad i značajan utjecaj na mlade.

Još je važno spomenuti da je nama nevjerovatan poticaj i vjetar u leđa nedavno dobijena Povelja Grada Tuzla kao najvišeg tuzlanskog priznanja i negdje je to potvrda da smo svih 18. godina trudili se biti, a čini mi se bili i ostali pravi put”, kazao je Adnan Mujkić, predsjednik Pozorišta mladih Tuzle.

Udruženje “Mladi Tuzle” svoje punoljetstvo obilježit će premijernim izvođenjem predstave “Hanka” za koju kažu da je spoj mladosti i iskustva.

To je priča Udruženja “Mladi Tuzle” i Pozorišta mladih Tuzle, kao dvije partnerske organizacije koji su sve ove godine ostali na ispravnom putu, i nalazimo se u trenutku kada moramo biti ponosni što smo preživjeli što slavimo 18. godina postojanja i rada”, ističe Mujkić.

Iako je zbog epidemiološke situacije sa korona virusom rad svih institucija bio otežan, Pozorište mladih Tuzle dobrom organizacijom i motivacijom uspjelo je da napravi dobar ambijent za rad na predstavi koja će u martu 2022. godine krunisati 18. godina postojanja.

Publika će vidjeti šta i kako spremamo. Uglavnom obećavamo veliki i sjajan projekat, da bi se dostojanstveno obilježilo 18. godina njihovo trajanje i stasanje u veliku kuću”, kaže Remira Osmanović, glumica Narodnog pozorišta Tuzla.

Radom na predstavi želi se opravdati dosadašnji rad, zasluženo priznanje Povelja Grada Tuzla, ali i predstaviti stanje u današnjim vezama kroz pogled mladih ljudi.

Da Hanka kao i sama uloga Hanke bude specifična i da se kroz njenu ulogu dotaknu mnoge teme, prije svega kako je to mnogim djevojkama, ženama u različitim vezama, situacijama i tadašnjem vremenu bilo”, istakla je Belma Huseinefendić, članica Pozorišta mladih Tuzle.

Program obilježavanja 18. te godišnjice konpiciran je u znak sjećanja na rane radove Pozorišta mladih Tuzle, te zbog ugašene mladosti čiji se snovi nisu uspjeli ostvariti.

 

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više