Predsjednik OO SDA Živinice: Ne podržavam vaninstitucionalno djelovanje vijećnika SDA

Nakon sramne i nemoralne odluke o povećanju paušala u GV Živinice na 1300 KM, saopćenjem za javnost obratio se i predjednik OO SDA Živinice doktor Denijal Tulumović, koje prenosimo u cjelosti.

U ime OO SDA Živinice , kao njen Predsjednik, oglašavam se povodom nedavne odluke Gardskog vijeća Živinice i povećanja paušala vijećnika na 1300 KM!

Ova odluka nije dobila podršku oragan OO SDA Živinice, i prema tome, ne podržavam ovakav vid i način vaninstitucionalnog djelovanja vijećnika u Gradskom vijeću Živinice.

Ispred OO SDA Živinice, u ovm slučaju dajem punu podršku gradonačelniku, gospodinu Samiru Kamenjakoviću i zahtijevam da se pokrenu aktivnosti za stavljanje Odluke van snage.

Stav vijećnika iz SDA koji su podržali Odluku, biće preispitan kroz organe stranke. Napominjem da smo na Izvršnom doboru SDA Živinice, donijeli Odluku pri preuzimanju mjesta predsjedavajućeg OV Živinice, da se paušal koji je bio u ranijem periodu, kada je predsjedavajući bio gospodin Hamdija Numanović, smanji.

Naročito mi teško pada što je jedna ovakva odluka donesena tokom mjeseca Ramazana, mjeseca ibadeta, milosti, iskušenja, darivanja. Očito, neki vijećnici, ne razumiju ili ne žele da razumiju kakvu poruku šalju ovakvim neodgovornim postupcima.

Prema tome, OO SDA Živinice niti u jednom momentu ne podržava vaninstitucionalno djelovanje bilo kojeg pojedinca i narušavanje budžeta Općine Živinice.

Kao predsjednik OO SDA Živinice, zahtijevam od vijećnika SDA da se poštuju odluke organa stranke, a sve one donešene vaninstuticionalno, da se stave van snage, stoji u saopćenju predsjednika OO SDA Živinice doktora Denijala Tulumovića.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više