Predstava” Kovači ” u izvedbi Narodnog pozorišta Kikinda oduševila publiku

U okviru Živifesta  sinoć je na Velikoj sceni BKC Živinice  odigrana predstava” Kovači” koja na šaljiv način govoreći o ličnim patnjama prevarenih muževa koji tek nakon 30 godina shvataju kako se život poigrao sa njima otvara jedan širi problem nacionalizam.Iako je ovaj komad pisan krajem prošlog vijeka a sam zaplet vuče korijene iz perioda drugog svjetskog rata njegova antiratna tematika nije ništa manje aktuelna danas kada je broj zemalja u kojima se odvijaju nasilni sukobi najveći u posljednjih  30 godina.Kroz suze i smijeh Kovači su sinoć doveli do lične spoznaje da se 2gvoždje kuje dok je vruće “,tačnije da djeca uče dok su mlada o  tome da je bitno kakav je ko čovjek ,a ne koje je nacionalne pripadnosti .

Branislav Knežević u ulozi kovača Petera sinoć je ovu poruku prenio na živiničane.

Ulogu Lujze žene koja u ovoj gorko slatkoj komediji igra suprug i ljubavnicu  koja je na početku posvađala,a na kraju pomirila kovače igra Sanja Mikitišić.

Komad “Kovači “napisana prije mnogo godina ,a  režiju za izvedbu Narodnog  pozorišta Kikinda POTPISUJE MLADA Tijana Vasić ,a pored Branisalaa Kneževića i Sanje Mikitišić glavu ulogu odnosno ulogu kovača Ace odigrao je Mihailo Laptošević.Na pomenuto djelo živiničani su sinoć imali samo riječi hvale .

Sabina Kavgić


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više