Predstava “Šarena družina” odigrana u Domu kulture u Šerićima

Danas je odigrana predstava “Šarena družina” u Domu kulture u Šerićima, za učenike OŠ “Šerići”. Predstavu su pogledali učenici od prvog do šestog razreda. Oko tri stotine male raje uživalo je zanimljivoj radnji koju su za njih pripremili članovi dramske sekcije KUD-a “Modrački mornari” iz Šerića.

Pouka predstave je da djeca cijene drugarstvo i da čuvaju prijateljstva. Mi kao mladi ljudi, smo se potrudili da djeca uživaju i da se opuste što su oni znali cijeniti pažnjom i aplauzima.

Ulaz je bio besplatan, te je predstava bila kao naš poklon mališanima OŠ “Šerići”. U predstavi igraju: -Naida Čičkušić -Alma Nuhić -Elvedina Hodžić -Belma Karić -Alma Kuduzović -Almina Kamberović -Alema Hasić -Nadir Kamberović -Mirza Čičkušić -Edin Čičkušić -Jasmin Čičkušić -Armin Suljić Scenarista i režiser je Armin Suljić, a za muziku i svjetla bila je zadužena Velma Mašić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više