Predstava “Srebrena krv” u Živinicama

Predstava “Srebrena krv” koju je režirao tuzlanski glumac Nedim Malkočević i koja je rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzla, 28. aprila ove godine bit će izvedena u Živinicama, čime će nastaviti svoj uspješni pozorišni put.
Predstava će biti izvedena u pozorišnoj sali BKC-a u Živinicama, u organizaciji Koordinacije boračkih udruženja općine Živinice, a u okviru obilježavanja „Aprilskih dana otpora.“ Predstava počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Radi se o 19. izvođenju ove sada već poznate predstave, koja na autentičan način svjedoči o genocidu u Srebrenici i najvećoj bosanskoj rani.
-Mi smo ponosni na ovu predstavu. Ovo je jedan od naših najvažnijih projekata, kojeg smo radili sa posebnim emocijama. Ova predstava će imati dug pozorišni život. Važno je da ovu predstavu igramo i mimo 11. jula i godišnjice genocida, te da stalno i uporno podsjećamo na najveći zločin u Evropi poslije 2. svjetskog rata – kazao je Edis Bajić, direktor BKC-a Tuzla i producent predstave.
Inače, ova potresna predstava prati sudbinu dvojice braće Nermina i Kerima, koji tokom pada Srebrenice u julu 1995. godine pokušavaju krenuti prema slobodnoj teritoriji.
Predstava je premijerno izvedena simbolično 9. maja na Dan Evrope i Dan pobjede na fašizmom, a izvedena je i u hali Memorijalnog centra Potočari pred žrtvama genocida, u okviru obilježavanja 21. godišnjice genocida. Pored Potočara, predstava je izvođena u Tuzli, Bihaću, Kalesiji i Tešnju.
Predstavu je režirao poznati tuzlanski glumac Nedim Malkočević. U predstavi pored Malkočevića, koji igra dva lika, igra i novinar Samir Karić. Malkočević i Karić su i autori teksta za ovu emotivnu predstavu.

FOTO GALERIJA:

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više