Predstava za djecu „Potraga za konačištem“ sinoć izvedena u BKC-u Živinice

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice organizator je Četvrtog festivala umjetnosti za djecu koji traje od 7. do 16. decembra.

U okviru bogatog programa, sinoć je odigrana pozorišna predstava za djecu  Gradskog pozorišta Živinice  „Potraga za konačištem“ u režiji Irfana Kasumovića.

Predstava za djecu „Potraga za konačištem“, autorski je projekat, maštovite scenografije, muzike, orginalnih kostima i niza duhovitih i edukativnih scena.

Priča je to o dva lika koji tragaju za konačištem da konačno odmore od silnih putešestvija, ali umor ih sustiže i oni pjesmom, igrom i pričom pokušavaju razbuditi se i dobiti dodatnu energiju da dođu tamo gdje su naumili.

Igraju Elvis Jahić i Irfan Kasumović.

Predstava „Potraga za konačištem“ urađena je u produkciji Gradskog pozorišta Živinice a scenografija za istu, djelo je etabliranog i mnogo puta nagrađivanog svestranog umjetnika Suada Avdagića.

Dječije predstave u ukviru Četvrtog festivala umjetnosti za djecu igraju se još danas i sutra od 18:00 sati.

Karte po cijeni od 3 KM u prodaji su u Gradskoj biblioteci Živinice svakim radnom danom od 08:00 – 16:00 sati.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više