Predstavljen projekat „ LINK-mreža za lokalni inkluzivni nisko-karbonski razvoj“

Centar za ekologiju i energiju Tuzla danas je u Gračanici upriličio predstavljanje projekta „ LINK-mreža za lokalni inkluzivni nisko-karbonski razvoj“ sa naglaskom na ulogu medija u energetskoj tranziciji.

Pomenuti projekat realizira se u kooperaciji sa Fondacijom Hajnrih Bel a dijelom je podržan i grantom Fonda Otvoreno društvo BiH.

O ulozi lokalnih zajednica u energetskoj tranziciji govorio je Damir Miljević, magistar ekonomskih nauka – ekspert na LINK projektu.

O tome šta je to energetsko siromaštvo i kako pomoći energetski siromašnim domaćinstvima predavanje je imala Džemila Agić, doktor tehnoloških nauka – ekspertica na LINK projektu.

O ulozi medija kao partnera u LINK mreži prisutne je upoznao Mirza Kušljugić, doktor tehničkih nauka – ekspert na LINK projektu.

Uloga medija, u cijelom ovom procesu energetske tranzicije je da relaksiraju sociološki i psihološki aspekt ovog procesa i pripreme građane na nužne promjene jer će oni platiti cijenu ako se one na obave na vrijeme.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više