Predviđena lokacija za izgradnju Gradske bolnice u Živinicama

Kroz izmjenu prostorog plana grada Živinice predviđena je lokacija za izgradnju Gradske bolnice u Živinicama.

Za izgradnju bolnice po prvi put definisana je u prostornom planu izgradnja što znači  da se može krenuti sa izradom  projektne izgradnje za otvaranje iste.Na osnovu ukazanih potreba Grad Živinice je okrenuo postupak izrade dokumentacije opće bolnice na dijelu parcele k.č.br.755/109 k.o. Živinice Grad u okviru regulacionog plana Novog grada III.

Živinice  bi tako u narednim godinama trebale  graditi  na 22.110 m2 bolničkog prostora gradsku bolnicu sa odjeljenjima interne medicine,hirurgije,ginekologija-porodilište,pedijatrije i ostalih odjeljenja-labaratorija,radiologja,oftamologija,anestezija,farmaceutske službe,uho grlo nos i sl.Na trće spratu bolnice planirano je VIP odjeljenje .

Inicijativa za izgradnju bolnice već sutra će biti iznesena na kolegiju gradskog vijeća Živinice . Gradonačelnik očekuje da će naši vijećnici jednoglasno prihvatitiinicijativu   , a nakon toga se kreće sa izradom idejnog projekta i dobijanja dozvole.

Građani Živinica zaslužuju ,ističe gradonačelnik ,da imaju gradsku bolnicu.Na ovaj projekat građani su dugo čekali,stekli su se potrebni uslovi   ,a sam grad dovoljno je razvijen za jedan ovakav projekat kazao je Kamenjaković.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više