Premijer Gutić upriličio prijem za načelnika Općine Živinice

Premijer Tuzlanskog kantona primio je danas u posjetu novoimenovanog načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića. Osim čestitki na izboru i imenovanju na poziciju načelnika Općine premijer Gutić je otvorio dijalog o dosadašnjim projektima, budućoj saradnji i izazovima.

„Vlada Tuzlanskog kantona vodi politiku ravnomjernog razvoja svih dijelova Tuzlanskog kantona. Živinice su raskrsnica Tuzlanskog kantona i samim tim zavrjeđuju posebno mjesto i odnos Kantonalne vlade“ rekao je premijer Gutić tokom sastanka akcentirajući kao prioritet dobru međusobnu saradnju u cilju općeg dobra.

„Općina Živinice cijeni podršku koju Vlada pruža realizaciji projekata na području ove općine i ima razumijevanje za položaj, poziciju i objektivna ograničenja na koja se ponekad nailazi“ rekao je načelnik Kamenjaković posebno se zahvaljujući za dosadašnje aktivnosti i podršku Vlade TK, prije svega projektu toplifikacije Živinica.

Na kraju sastanka premijer i načelnik su istakli očekivanje da će dobra dosadašnja saradnja biti nastavljena i u budućnosti. (Odjeljenje  za informisanje Vlade TK)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više