Premijer Gutić upriličio prijem za načelnika Općine Živinice

Premijer Tuzlanskog kantona primio je danas u posjetu novoimenovanog načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića. Osim čestitki na izboru i imenovanju na poziciju načelnika Općine premijer Gutić je otvorio dijalog o dosadašnjim projektima, budućoj saradnji i izazovima.

„Vlada Tuzlanskog kantona vodi politiku ravnomjernog razvoja svih dijelova Tuzlanskog kantona. Živinice su raskrsnica Tuzlanskog kantona i samim tim zavrjeđuju posebno mjesto i odnos Kantonalne vlade“ rekao je premijer Gutić tokom sastanka akcentirajući kao prioritet dobru međusobnu saradnju u cilju općeg dobra.

„Općina Živinice cijeni podršku koju Vlada pruža realizaciji projekata na području ove općine i ima razumijevanje za položaj, poziciju i objektivna ograničenja na koja se ponekad nailazi“ rekao je načelnik Kamenjaković posebno se zahvaljujući za dosadašnje aktivnosti i podršku Vlade TK, prije svega projektu toplifikacije Živinica.

Na kraju sastanka premijer i načelnik su istakli očekivanje da će dobra dosadašnja saradnja biti nastavljena i u budućnosti. (Odjeljenje  za informisanje Vlade TK)

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više