Preminuo Zulfo Salihović, odbornik i aktivista iz Srebrenice

Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica i predsjednik ovogodišnjeg Pododbora za “Marš mira 2021”, preminuo je večeras u Tuzli u 55. godini života.

Salihović je bio predsjednik Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica”. Nakon što je preživio genocid, život je posvetio Srebrenici te je bio jedan od najprepoznatljivijih aktivista u borbi za opstanku Bošnjaka u ovoj općini.

”Zulfin odlazak je veliki gubitak za Srebrenicu. Ako je iko znao politiku onda je to bio Zulfo. Godinama je bio odbornik u Skupštini opštine Srebrenica, pa tako i zadnji mandat. Jedan od ključnih bošnjačkih političara u Srebrenici dugi niz godina. Ono što mogu tvrditi o Zulfi jeste da je bio iskren patriota i da je volio svoj narod i zemlju. Živio je Srebrenicu i sigurno da ga je koštala mnogo. Ostaće velika praznina iza njega koju nećemo moći popuniti, a bojim se da nismo dovoljno učili iz njegovog djelovanja”, napisao je novinar iz Srebrenice Adem Mehmedović.
Vrijeme i mjesto dženaze Zulfe Salihovića bit će poznati naknadno.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više