Press SBB: Privrednici mijenjaju odnose u politici za bolji ekonomski prosperitet Živinica

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost Tuzlanskog kantona predstavio je danas na pres-konferenciji Fahrudina Pašića, kandidata ove stranke za načelnika Općine Živinice gdje će vanredni izbori za općinskog načelnika biti održani 22. februara.

– Savez za bolju budućnost u Živinicama je organizirao tim na čijem sam čelu a koji će osigurati uvjete za privredni i ekonomski prosperitet naše općine. Zalagat ću se za transparentan odnos prema privrednicima i građanima općine, te ću pokušati zadržati radna mjesta u postojećim firmama – rekao je Pašić.

Poručio je također da će nastojati ostvariti saradnju s privrednicima, kao i svima koji doprinose razvoju općine.

Navodi da će kao načelnik biti prepoznatljiv po transparetnosti te će aktivno djelovati na stvaranju povoljnih administrativno-poslovnih uvjeta za dolazak investicija u općinu Živinice.

– Za ostvarenje tog cilja napravit ću reformu i reorganizaciju javnih preduzeća u općini i pravilno usmjeravati sredstva iz budžeta, te projekte i investicije rasporediti na dijelove općine – rekao je ovaj kandidat za općinskog načelnika.

Smatra da u prethodnom periodu nije bilo ljudi koji su se istinski zalagali za stanovnike općine Živinice, kao i da je kucnuo čas za korjenite promjene koje će osigurati da na čelo općine dođe onaj ko obećava pravdu, poštenje i rad.
Autor: Fena

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više