Press SBB: Privrednici mijenjaju odnose u politici za bolji ekonomski prosperitet Živinica

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost Tuzlanskog kantona predstavio je danas na pres-konferenciji Fahrudina Pašića, kandidata ove stranke za načelnika Općine Živinice gdje će vanredni izbori za općinskog načelnika biti održani 22. februara.

– Savez za bolju budućnost u Živinicama je organizirao tim na čijem sam čelu a koji će osigurati uvjete za privredni i ekonomski prosperitet naše općine. Zalagat ću se za transparentan odnos prema privrednicima i građanima općine, te ću pokušati zadržati radna mjesta u postojećim firmama – rekao je Pašić.

Poručio je također da će nastojati ostvariti saradnju s privrednicima, kao i svima koji doprinose razvoju općine.

Navodi da će kao načelnik biti prepoznatljiv po transparetnosti te će aktivno djelovati na stvaranju povoljnih administrativno-poslovnih uvjeta za dolazak investicija u općinu Živinice.

– Za ostvarenje tog cilja napravit ću reformu i reorganizaciju javnih preduzeća u općini i pravilno usmjeravati sredstva iz budžeta, te projekte i investicije rasporediti na dijelove općine – rekao je ovaj kandidat za općinskog načelnika.

Smatra da u prethodnom periodu nije bilo ljudi koji su se istinski zalagali za stanovnike općine Živinice, kao i da je kucnuo čas za korjenite promjene koje će osigurati da na čelo općine dođe onaj ko obećava pravdu, poštenje i rad.
Autor: Fena

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više