Pretresi u Živinicama, Tuzli i Gračanici: Oduzeto oružje i duhan (FOTO)

Postupajući po naredbi Općinskih sudova Tuzla, Živinice i Gračanica, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave policije jučer izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata, pmv. i osoba na 8 lokacija na području: Tuzle, Živinica i Gračanice.

Prilikom pretresa lica H.Č. rođen 1962. godine u Živinicama pronađeno je 15 kg rezanog duhana, više kutija filtera za pakovanje duhana, rezači za duhan, kao i mašinice za pakovanje. Pronađena roba je oduzeta i predata Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Na području Gračanice izvršen je pretres lica: O.O. rođen 1994., N.S. rođen 1983., A.N. rođen 1966. i F.Đ. rođen 1970. svi iz Gračanice, kom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: ručni bacač M-80 „Zolja“, jedna poluautomatska puška (skraćena cijev), skraćena puška M-48, poluautomatska puška, automat M-53, automat „Zagi“, automatska puška M-70“, dvije puške sa drvenim kundakom, 800 komada municije različitog kalibra, veća količina osušene zeljaste materije koja svojim izgladom asocira na opojnu drogu Cannabis i više tableta opojne droge Exstazi.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više