Pretresi u Živinicama, Tuzli i Gračanici: Oduzeto oružje i duhan (FOTO)

Postupajući po naredbi Općinskih sudova Tuzla, Živinice i Gračanica, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave policije jučer izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata, pmv. i osoba na 8 lokacija na području: Tuzle, Živinica i Gračanice.

Prilikom pretresa lica H.Č. rođen 1962. godine u Živinicama pronađeno je 15 kg rezanog duhana, više kutija filtera za pakovanje duhana, rezači za duhan, kao i mašinice za pakovanje. Pronađena roba je oduzeta i predata Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Na području Gračanice izvršen je pretres lica: O.O. rođen 1994., N.S. rođen 1983., A.N. rođen 1966. i F.Đ. rođen 1970. svi iz Gračanice, kom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: ručni bacač M-80 „Zolja“, jedna poluautomatska puška (skraćena cijev), skraćena puška M-48, poluautomatska puška, automat M-53, automat „Zagi“, automatska puška M-70“, dvije puške sa drvenim kundakom, 800 komada municije različitog kalibra, veća količina osušene zeljaste materije koja svojim izgladom asocira na opojnu drogu Cannabis i više tableta opojne droge Exstazi.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više