Pretresi u Živinicama i Tuzli: Oduzeta vozila, nafta, oružje… (FOTO)

Policijski službenici Uprave policije MUP TK su, radeći na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih u proteklom periodu, izvršili ukupno dvanaest pretresa na području Tuzlanskog kantona, te su na sedam lokacija pronašli predmete čije je posjedovanje zakonom zabranjeno ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem prekršaja ili krivičnog djela.

Naime, prilikom pretresa porodične kuće, pomoćnih objekata i vozila na području općine Živinice korisnika B.M., pronađena su i privremeno oduzeta četiri traktora, tri motorne pile, razna dokumentacija i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnog djela, dok su u pretresu porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila na području grada Tuzla korisnika M.B., S.B. i Ć.B., pronađena i privremeno oduzeta dva terenska motorna vozila.

Nakon kriminalističke obrade nad navedenim licima, te drugih kriminalističko-istražnih radnji protiv istih će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Šumska krađa iz člana 316. Krivičnog zakona FBiH u vezi sa članom 55. istog Zakona (produženo krivično djelo).

Na području grada Tuzla prilikom pretresa kuće pronađena je i privremeno oduzeta automatska puška s okvirom za municiju i pet metaka. Nakon dokumentovanja, protiv S.R., H.R. i E.M. će biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ističu iz MUP-a TK. Na području općine Živinice, prilikom pretresa kod dva lica je pronađeno 600 litara nafte koja je najvjerovatnije otuđena tokom proteklog perioda sa PK Rudnika Dubrave. Policijski službenici nastavljaju dalje aktivnosti na pronalaženju preostalih količina nafte otuđene na štetu navedenog rudnika, u vezi čega će protiv navedenih lica biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH u vezi sa članom 55. istog Zakona (produženo krivično djelo). (Tuzlanski.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više