Uprava policije MUP-a TK: Izvršeni pretresi u Živinicama, Tuzli, Gračanici, Gradačcu i Banovićima

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije 23.novembra 2020.godine izvršili su pretrese na sedam lokacija na području Tuzle, Živinica, Gračanice, Gradačca i Banovića, potvrdila je za TVŽ portaprol MUP-a Tk Amra Kapidžić.

Kapidžić je dodala, da su prilikom pretresa, pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: puška, zračna puška, zračni pištolj, tri gasna pištolja, dva okvira za municiju za automatsku pušku, 34 pakovanja od pvc. folije sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 6 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva “jointa”, 2 drobilice, digitalna vaga, 26 tableta “suboxone”, 10 tableta “extazy”, televizor, mobilni telefon, novac i drugi predmeti.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti podneseni Izvještaji protiv M.Š., rođen 1999.godine iz Tuzle i Š.Lj., rođen 1974.godine nastanjen na području grada Živinice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije BiH (protiv Š.Lj. će takođe biti pokrenut prekršajni postupak shodno Zakonu o oružju i municiji TK-a).

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti dostavljeni izvještaji protiv: K.B., rođen 1994.godine iz Tuzle, A.H., rođen 1989.godine iz Tuzle, A.S., rođen 1983.godine iz Doboj Istoka, M.O., rođen 2001.godine iz Gradačca i I.H., rođen 1989.godine iz Banovića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije BIH ili Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. istog Zakona.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više