Pripadnici MUP-a TK uhapsili dva muškarca iz Tuzle

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su dva muškarca iz Tuzle, a u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija protiv šest lica biće dostavljeni izvještaj kantonalnom Tužilaštvu zbog posjedovanja i zloupotrebe droge.

Uhapšen je muškarac čiji su inicijali V.Đ. (22) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge i F.D. (29) osumnjičen da je ometao službena lica u vršenju radnje, saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Oni će u zakonom predviđenom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija biće podnesen izvješetaj protiv S.K. (26) iz Tuzle, V.T. (34) iz Lukavca, A.S. (38) iz Doboj Istoka, E.G. (29) iz Gradačca, Š.I. (35) iz Srebrenika i D.J. (32) iz Tuzle zbog posjedovanja i zloupotrebe droge.

Nakon kompletiranja predmeta Opštinskom sudu Srebrenik biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv I.P. (66) zbog prekršaja Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa na više lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika, pronađena je i privremeno oduzeta vazdušna puška, 87 metaka kalibra 5,5 milimetara, 79 manjih plastičnih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na drogu, 21 opušak džointa, digitalna vaga, drobilica, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.
Preuzeto:Tuzlanski.ba

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više