Pripreme za izgradnju pomoćnih saobraćajnica na magistralnom putu M18!

Prije 5 godina općina Živinice dobila je dozvolu od Direkcije regionalnih cesta TK za izlaz na magistralni put M18, riječ je o izlazu od Konzuma preko puta benzinske pumpe „Kalesić“.

Za ove namjene u 2016.godini iz budžeta Općine izdvojena su  sredstva do 30 hiljada KM  sa kojima je započela priprema za asfaltiranje dijela puta koji će povezati grad i Gradsko groblje.

Pomenutim sredstvima urađen je donji postroj, kanalizacija i odvodnja oborinskih voda, što je osnov za buduće asfaltiranje tog dijela puta.

„Jedan dio puta pored pijace u Novom gradu je završen, ono što treba uraditi u narednom periodu jeste asfaltiranje ostatka dionice da bi se došlo do skretanja za Gradsko groblje“, istakao je Enes Glavinić šef Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove.

Vrijednost planiranih radova izgradnje pristupnih saobraćajnica u grad na magistralnom putu M18 iznosi 120 hiljada KM, radovi su planirani u 2017.godini.

Plan za 2017.godinu je da se od BP Šabanović do ulaza u grad kod BP Kalesić olakša ulazak u grad pomoćnim saobraćajnicama.

“Ono na čemu se još radi jeste izgradnja pomoćne saobraćajnice s desne strane iz pravca Tuzle u toku je postupak dobijanja saglasnosti od Direkcije cesta, tako da će se i to po etapama riješavati u narednim godinama”, naglašava Glavinić.

Cilj pomenutih projekata je da se „crni dio“ saobraćaja na magistralnom putu M18 adekvatno  riješi i olakša ulazak i izlazak iz grada. (TV Živinice/M.Mujčinović)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više