Pripreme za izgradnju pomoćnih saobraćajnica na magistralnom putu M18!

Prije 5 godina općina Živinice dobila je dozvolu od Direkcije regionalnih cesta TK za izlaz na magistralni put M18, riječ je o izlazu od Konzuma preko puta benzinske pumpe „Kalesić“.

Za ove namjene u 2016.godini iz budžeta Općine izdvojena su  sredstva do 30 hiljada KM  sa kojima je započela priprema za asfaltiranje dijela puta koji će povezati grad i Gradsko groblje.

Pomenutim sredstvima urađen je donji postroj, kanalizacija i odvodnja oborinskih voda, što je osnov za buduće asfaltiranje tog dijela puta.

„Jedan dio puta pored pijace u Novom gradu je završen, ono što treba uraditi u narednom periodu jeste asfaltiranje ostatka dionice da bi se došlo do skretanja za Gradsko groblje“, istakao je Enes Glavinić šef Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove.

Vrijednost planiranih radova izgradnje pristupnih saobraćajnica u grad na magistralnom putu M18 iznosi 120 hiljada KM, radovi su planirani u 2017.godini.

Plan za 2017.godinu je da se od BP Šabanović do ulaza u grad kod BP Kalesić olakša ulazak u grad pomoćnim saobraćajnicama.

“Ono na čemu se još radi jeste izgradnja pomoćne saobraćajnice s desne strane iz pravca Tuzle u toku je postupak dobijanja saglasnosti od Direkcije cesta, tako da će se i to po etapama riješavati u narednim godinama”, naglašava Glavinić.

Cilj pomenutih projekata je da se „crni dio“ saobraćaja na magistralnom putu M18 adekvatno  riješi i olakša ulazak i izlazak iz grada. (TV Živinice/M.Mujčinović)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više