Privrednici pozvani da dostave primjedbe na Nacrt zakona o​ PDV-u

Vanjskotrgovinska komora BiH obavještava privrednike da su na portalu “eKonsultacije” objavljene javne konsultacije na Nacrt zakona o porezu na dodatu vrijednost PDV, te ih poziva da do kraja novembra dostave primjedbe na predloženi nacrt kako bi, kao objedinjene primjedbe privrednika, bile dostavljene nadležnim tijelima.

“Imajući u vidu da je aktuelni Zakon o PDV-u imao više izmjena i dopuna, te da je u proteklom periodu analizirana njegova usklađenost sa pravnom tekovinom EU, uočena je potreba izrade novog zakona, s ciljem njegove potpune usklađenosti koja zahtijeva izmjenu više od polovine članova važećeg Zakona”, ističu iz Komore.

U saopštenju se podsjeća da je izrada novog zakona o PDV-u jedna od obaveza preuzetih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju između EU i njenih članica i BiH.

“Prednacrt zakona o PDV-u razmatran je na 53. sjednici Upravnog odobora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, te je data saglasnost Upravi za sprovođenje dalje procedure muđuinstitucionalnih i javnih konsultacija i pribavljanja mišljenja nadležnih institucija BiH propisanih Poslovnikom Vijeća ministara”, naveli su iz Komore.

Privrednici BiH svoje primjedbe na predloženi Nacrt Zakona o PDV-u mogu dostaviti na mejl [email protected], a mogu ga naći na web-stranici “eKonsultacije” /ekonsultacije.gov.ba/.

RTV Slon/ akta.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više