Prof. dr. Denijal Tulumović je novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona

Na održanoj press konferenciji u prostorijam Skupštine TK saopšteno je da se na mjesto mandatara Vlade Tuzlanskog kantona imenuje prof. dr. Denijal Tulumović. Nakon uručenja Odluke o imenovanju kandidata na mjesto premijera Tuzlanskog kantona, mandatar TK može početi sa formiranjem Vlade TK.

Široj javnosti prof.dr. Tulumović je najviše poznat kao načelnik Klinike za nefrologiju i dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Prof. dr. Denijal Tulumović  rođen je 25.12.1959. godine u Živinicama, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. diplomirao na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Zaposlen je u Klinici za interne bolesti, Odjeljenju za nefrologiju i dijalizu JZU UKC Tuzla, gdje obavlja funkciju Načelnika klinike. Za ostvarene rezultate u obavljanju profesionalnih zadataka i pri tome ispoljenu požrtvovanost i hrabrost u Sanitetskoj službi Armije Republike Bosne i Hercegovine odlikovan je odlukom Generalštaba ARBiH, 1996. godine ratnim priznanjem “Srebrni štit”. Dobitnik je, sa grupom autora, priznanja Tuzlanska plaketa Općinskog vijeća Tuzla, te Zlatnu spomen plaketu općine Živinice za naročit doprinos u borbi za slobodu Bosne i Hercegovine, očuvanje demokratije, zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda čovjeka.Predsjednik OO SDA Živinice, Član kantonalnog izvršnog odbora, član glavnog odbora SDA. Oženjen, otac jednog sina. (tuzlarije.net) 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. Jasemin piše

    Iskrene cestitke od srca ovom covjeku velikog srca i duse.S ozirpm da posjeduje najbolje osobine nadam se da ce uspjet stati u kraj nepotizmu koji sve vise uzima maha pogotovo u Zivinicama.Navescu jedan od bezbroj primjera .U nazovi Opcinskom sudu u Zivinicama uposlili su radnicu sa pedeset godina starosti sa dijagnozpm hipertireoze i Gravesove bolesti.Koja ima “radno iskustvo”a blage veze nema koju obucavaju nasa pametna mlada i zdrava djeca pripravnici koji nikakvu novcanu naknadu ne primaju.Zalosno jadno ali istinito.Jer ona je jos jedna”Hadzicka”treca po redu uposlena pa bih ovaj sud trebao se zvati Privatni sud Hadzic a ne opcinski.Jer doticna ima supruga koji je velika licnost u pedagoskom zavodu i jos “puk osoba uposlenih na jakim mjestima”.Nasa zlatna nadarena pametna djeca ciji su roditelji obicni gradjani rudari gradjevinci poljoprivrednici itd.su ili na birou ili odose vani.Ovakva desavanja su bruka i sramota za rukovodioce ove jadne drzave koju treba da grade mladi i obrazovani ljudi ali na zalost svoje znanje nasa djeca primjenjuju za dobrobit stranih drzava

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više