Proglašeni najbolji radovi na temu: Nesib Malkić, heroj oslobodilačkog rata”

Danas je za najbolje osnovce i srednjoškolce učesnike konkursa od strane organizatora Koordinacije boračkih organizacija upriličena dodjela nagrada i diploma.

Lamija Dedić učenica Druge OŠ osvojila je prvo mjesto na literarnom konkursu temu: Nesib Malkić, heroj oslobodilačkog rata.

Drugo mjesto u kategoriji OŠ osvojila je Selma Ramić učenica OŠ Đurđevik dok je treće mjesto zauzela Mahira Zahirović iz Druge OŠ Živinice.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto je osvojila učenica Gimnazije Lejla Kuljančić.

Drugo mjesto osvojio je Ajdin Hurić iz MSŠ i treće mjesto Sedina Tursunović iz Gimnazije Živinice.

Nosilac svih aktivnosti vezanih za godišnjicu obilježavanja stradanja heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i dijela komande 210 V.O.B ove godine bilo je UDNRP grada Živinice, koje se potrudilo da ovoj godišnjici da značaj koji zaslužuje, gdje je akcenat stavljen na mlade koji su dobili amanet da čuvaju uspomenu na najbolje sinove naše domovine.

Zahvalnica je dodijeljena i Medžlisu IZ, koji svake godine da nemjerljiv doprinos obilježavanju datuma bitnih za našu historiju.

U aktivnostima su učestvovali svi džemati u okviru Medžlisa IZ.

Organizatpori su se zahvalili i direktorima osnovnih i srednjih škola, te UG Sumejja Živinice.

Mladi Živiničani su i ovoga puta pokazali da je pero sredstvo sa kojim se itekako može sačuvati prošlost od zaborava.

Njihove priče ostat će da svjedoče o herojstvu najboljih sinova grada Živinice, bez kojih mi danas ne bi bili tu gdje jesmo.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više