Proizvođačke cijene u aprilu veće za 3,7 posto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju u BiH u aprilu veće su 3,7 posto u odnosu na mart, te za 19,8 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U aprilu, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu veće su za 4,1 posto, dok su u u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježile rast od 20,3 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u aprilu veće su za 3,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, te za 19,2 posto u odnosu na april prošle godine.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u energiji u aprilu veće su za 4,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, u intermedijarnim proizvodima za 4,6 posto, kapitalnim proizvodima za 1,1 posto, trajnim proizvodima za 4,2 posto, a u netrajnim proizvodima za 1,6 posto.

U aprilu u odnosu na isti mjesec prošle godine proizvođačke cijene veće su u energiji za 23,2 posto, intermedijarnim proizvodima za 24,3 posto, kapitalnim proizvodima za 7,5 posto, trajnim potrošačkim dobrima za 12,2 posto, a u netrajnim proizvodima za 11,1 posto.

RTV Slon/ akta.ba

The post Proizvođačke cijene u aprilu veće za 3,7 posto appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više