Projekat „Građanin“ predstavljen u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK

Odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Tuzlanski kanton, bila je tema prijema održanog u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona kojeg je upriličio ministar Zlatan Muratović sa pomoćnicom ministra za sport i mlade Lejlom Elezović za učenice srednje Medicinske škole u Tuzli.

Učenice su ujedno i učesnice projekta „Građanin“ koji se realizuje u sklopu nastavnog predmeta demokratija i ljudska prava.

Projekat „Građanin“ predstavlja pragmatični dio obrazovanja za demokratiju i ljudska prava u kojem učenici imaju priliku da u učionicama i zajednici vježbaju buduću ulogu građana u demokratskom društvu, te da se primjenjujući stečena znanja i vještine aktivno uključe u rješavanje problema u svojoj zajednici.

Učenici su ministarstvu predstavili prijedlog mjera i javnih politika za zaustavljanje odlaska mladih razrađenih u sklopu projekta, te izradili set pitanja od značaja za projekat u domenu nadležnosti resornog ministarstva na koje je ministar davao odgovore.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više