Projekat Omladinske banke Živinice prvi u Bosni i Hercegovini

Akteri projekta „Mozaik ideja“ još jednom su pokazali da se kroz trud i rad može doprinijeti našoj lokalnoj zajednici da ona bude ugodnije mjesto za život svim građanima. Neumornim radom ponovo su u naš grad donijeli značajnu sumu novca koja će biti na raspolaganju mladim grada Živinice da kroz svoje kreativne ideje i projekte te mikrobiznise uljepšaju grad ili da sebi pronađu poziciju za rad i zaradu.

Članovi omladinske banke danas su potpisali ugovore sa Fondacijom Mozaik, a gradonačelnik Samir Kamenjaković podržao je rad mladih i kreativnih osoba te se stavio na raspolaganje da ako može da doprinese razvoju ovog udruženja to će i učiniti.

Odbor Omladinske banke grada Živinice učestvovao je na četverodnevnoj virtuelnoj godišnjoj konferenciji Fondacije Mozaik na kojoj su učesnici pisali projekte. Projekt naziva „Mozaik ideja“ Omladinske banke Živinice zauzeo je prvo mjesto.
Od 15. februara do 9. marta otvoren je javni poziv za apliciranje na društvene projekte mladih.

Fondacija Mozaik i ove godine izdvaja značajan dio novca za podršku mladih. Ukupno 47 omladinskih banki Bosne i Hercegovine raspodijelit će oko 540.000 KM, a na mikrobiznise biće izdvojeno 156.000 KM.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više