Promocija romana GORKI RAHATLUK književnika Mirsada Mustafića

Dana 07.07.2023. godine u 18.00 sati, održana je promocija romana GORKI RAHATLUK književnika Mirsada Mustafića. Promocija je održana u kulturnom centru (Dom kulture) Srebrenica. Promotori su bili; prof.dr. Izet Šabotić i književnik Mirsad Mustafić, moderator je bio: Marinko Sekulić Kokeza.

Promociji su prisustvovali mnogi podrinjci, ljubitelji pisane riječe. Što se tiče samog romana GORKI RAHATLUK, riječ je o devetnaestom (19:) književnom djelu Mirsada Mustafića jednog od najplodnijih ovovremenskih književnika Bosne i Hercegovine.

 

Paradoksalan naslov ukazuje na specifičnu i kompleksnu formu i tematiku, koja motivski nadilazi ranija literarna ostvarenja ovog književnika. Bračni brodolom i emocionalna nezrelost i neuravnoteženost glavnog junaka Mirnela i njegove lijepe, nesigurne i nestrpljive žene Lamije, nominalno skončava sudskom rastavom, no ljubav nikad istinski ne umire. Njihova životna drama kulminira hapšenjem i odvođenjem junaka ovog romana u srbijanske kazamate. Tu proživljava svojevrstan martirij i pakao. Kad pomisli da je kraj mukama stiže ga ratno prokletstvo. Kroz roman promiče čitava galerija likova, a radnja je disperzirana na više lokacija: Srebrenica, Tuzla, Frankfurt na Majni, Paraćin, Kladanj, itd. No, hoće li pobijediti ljubav? Odgovor ćete naći na kraju romana.

(Selimović Edhem Edo, www.rurip.com)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više