Promovisan 861 diplomant i magistar nauka tuzlanskog Univerziteta

U protekla dva dana zbog epidemiološke situacije na fakultetima u Tuzli upriličeno je promovisanje  diplomanata i magistara nauka. Svečanom dodjelom diplome promovisana su 753 diplomanta i 108  magistara, koji su tokom akademske 2020/21 diplomirali ili magistrirali na jednom od 13 fakulteta  Univerziteta u Tuzli. Na Filozofskoom fakultetu u Tuzli promovisano je 107 diplomanata i 19 magistara.

”Nadamo se da će zapravo svi ovi mladi ljudi koji će primiti diplome ostati u BiH, a vjerujem da će i oni biti uzor nekome da odabere Filozofski fakultet, odnosno Univerzitet u Tuzli jer su i oni vjerovatno pri odabiru studija  imali nekog ko im je bio uzor nekog učitelja, novinara nekog kome su se potajno divili i čije su stope pratili i nadamo se da će oni nekome biti uzor i da će oni zapravo biti budući lideri koji će graditi BiH i Tuzlu”, kaže Nihada Delibegović – Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta UNTZ.

Većina onih koji su završili ovo poglavlje života, iako znaju kakva je situacija u našoj zemlji za sada nemaju namjeru napuštati njenu teritoriju.

”Planirala sam i ja što duže ostati jer mislim da leži na nama mladima taj neki dug koji moramo isplatiti jer ovdje smo krenuli sa svojim studiranjem i mislim da treba da  se dokažemo  ne samo na Univerzitetima već i na profesionalnom polju. I da je vrijeme da ulažemo u sami i sebe tako da možemo i sebe pronaći na profesionalnom polju u BiH”, navodi Šejla Džindo, bachelor žurnalistike.

U okviru obilježavanja 45 godina Univerziteta u Tuzli u narednim danima bit će održana i promocija doktora nauka i devet zlatnih studenata Univerziteta.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više