PROTEST: Mještani traže postavljanje rampe na pružnom prelazu u naselju Bašigovci

Neformalna grupa građana danas se okupila na pružnom prelazu u živiničkom naselju Bašigovci. Razlog okupljanja jeste i saobraćajna nesreća koja se dogodila prije nekoliko dana na ovom pružnom prelazu, gdje je jedna osoba izgubila život. Na ovom pružnom prelazu često se dešavaju saobraćajne nesreće, a kako kažu građani razlog je nepostojanje rampe prilikom prelaska vozila preko pruge. Danas su mještani Bašigovaca protestovali i na kratko obustavili saobraćaj na ovoj dionici puta (regionalni put Lukavac-Šekovići).

Kako je kazao za NEON Televiziju gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, pružit će podršku na protestima i stati uz građane.

“Bilo je nekoliko slučajeva u kojima su ljudi izgubili život na pružnom prelazu. Mi imamo Reginalni put, put Direkcije cesta koji ide prema dijelu istoka od strane Magistralnog puta Živinice preko kojeg prelazi pružni prelaz pod ingerencijom Željeznica FBiH I Željeznica RS-a koji također vozi i koristi taj pružni prelaz. Jutros sam imao sastanak sa građanima i opravdano je što traže sigurnost, ja ih podržavam i doći ću na proteste. Ovo je jako frekventan pružni prelaz koji treba da ima takvu vrstu sigurnosti. Građani traže da se postavi rampa, koja bi se spuštala prilikom prolaska voza”, kazao je Kamenjaković.

Kako kažu mještani ovog naselja naredna blokada puta najavljena je za srijedu 25.9.2019. godine u 8:00 sati, te će od nadležnih tražiti da se nađe rješenje za ovaj problem i kako na ovom pružnom prelazu više ne bi dolazilo do saobraćajnih nesreća i kako bi se sačuvali ljudski životi. (ntv.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više