Prva osnovna škola izborila plasman na kantonalno takmičenje u košarci

Nakon dvije godine pauze zbog korona krize i higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi na red je došlo i organizovanje sportskih takmičenja osnovnih škola u našem gradu. Prošle sedmice učenici osnovnih škola sa područja našeg grada takmičili su se u malom nogometu, a ova sedmica bila je rezervisana za pripreme i takmičenje u košarci. Ukupno šest škola prijavilo se na ovo takmičenje, a pobjedu su odnijeli učenici Prve osnovne škole Živinice koji su u finalu u vrlo neizvjesnoj utakmici do samog kraja savladali učenike Osnovne škole Dubrave.

Današnje druženje nekoliko desetina osnovaca sa područja našeg grada u Gradskoj dvorani Živinice prošlo je u fer i sportskom nadmetanju. Talentovani igrači koji već treniraju u košarkaškim klubovima u našem gradu danas su bili prave vođe na terenu, a dok su se učenici koji ovaj sport igraju samo rekreativno istakli energijom i požrtvovanošću. Druženje i sport danas su pobijedili jer je ipak organizovano takmičenje nakon dvije godine pauze, što su osnovci u našem gradu željno iščekivali.

Osnovna škola Dubrave suvjereno je došla do finala, ali ipak su poraženi u neizvjesnoj utakmici od predstavnika Prve osnovne škole. Jedan od razloga zbog kojeg su poraženi u finalu jeste  raspored takmičenja i odigrana utakmica polufinala neposredno pred odlučujući susret.

Sa današnjim takmičenjem okončani su sportski susreti osnovnih škola grada Živinice. Predstavnicima našeg grada u malom nogometu i košarci želimo mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više