Radnicima Konjuha obećana isplata plata u narednim danima

Oko 150 trenutno radno angažiranih radnika Fabrike namještaja Konjuh iz Živinica jutros je zbog neiplaćene plaće započelo štrajk koji je nakon dogovora s upravom ubrzo okončan. Isplata sporne plate obećana im je za 10-ak dana .

Nakon što nije ispoštovan rok za isplatu obećane plate, radnici Konjuha su umjesto za mašinama radni dan počeli štrajkajući.

Uprava je jutros radnicima obećala isplatu plate za desetak dana.Posljednju punu platu radnici Konjuha dobili su prije gotovo 5 godina.

“Potpisan je ugovor sa općinom Srebrenik, opremanje nove zgrade Općine Srebrenik vrijedan 185.000 maraka. 2/3 te narudžbe je ispoštovano. Do srijede treba da ispoštujemo još 1/3 i da nakon dužeg perioda isplatimo plate i doprinose zaposlenicima“, rekao je Ahmet Suljić, direktor Konjuha.

U upravi također tvrde da imaju nekoliko ponuda za ugovore sa inozemnim partrnerima,ali će sve ovisiti o tome da li će uspjeti osigurati kreditna sredstva za nabavku repromaterijala…

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više