Radovi na izgradnji sekundarne mreže za toplifikaciju Grada Živinice privode se kraju

U okviru značajnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Gradu Živinice, u toku su i radovi na izgradnji II faze sekundarne mreže toplifikacije na području Grada Živinice.

Radi se o projektu u vrijednosti od milion konvertibilnih maraka, a nakon niza pregovora i dogovora sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona potpisan je ugovor za prvih 550.000,00 KM čija je realizacija u toku i čime će se završiti 85 % sekundarne mreže.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića, sredstvima koje je obezbijedila Vlada TK u iznosu od 1 milion KM završit će se u potpunosti sekundarna mreža za toplifikaciju u Gradu Živinice, a do kraja 2022. godine ostaje realizacija primarne mreže.

“Uspjeli smo preko Vlade Tuzlanskog kantona potpisati sporazum za sredstva u iznosu od milion konvertibilnih maraka, koji je potpisao premijer Denijal Tulumovic i mi smo evo krenuli u realizaciju prvih 550.000 KM za koji imamo ugovor za sekundarnu mrežu i ostaje nam kada je u pitanju toplifikacija primarni vod koji trebamo završiti. Sekundarna mreža je počela 2015. godine i u 2015. i 2016. godini realizovana je preko 50% a sa ovim sredstvima koja smo dobili od Vlade TK mi je realizujemo u potpunosti. Ono što želim naglasati jeste da su to sredstava u vrijednosti 3 miliona konvertibilnih maraka koja su od Elektroprivrede dobili građani Živinica i Lukavca, a koja nikada do sada nisu realizovana. Nadam se da ćemo za mjesec dana imati završetak radova i da ćemo sa ovim ugovorom u potpunosti završiti sekundarnu mrežu i ostaje nam dakle samo pimarni prikljucak toplovoda kako bi u potpunosti završili toplifikaciju u Živinicama.”, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više