Raspodjele novčane pomoći privatnom sektoru u Federaciji u okolnostima pandemije

Naredne sedmice bit će poznat model raspodjele novčane pomoći privatnom sektoru u Federaciji u okolnostima pandemije. Podsjećamo, Vlada Federacije BiH će interventnim mjerama, sa 105 miliona KM, pomoći privredi.

Mjerama će, prema riječima Amira Zukića, federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta, biti obuhvaćeno oko 25.000 korisnika.

“Još nema konačnog modela kako će se dijeliti novac velikom broju potencijalnih korisnika, a riječ je o 25.000, i u obzir će doći samo oni koji su uredni porezni obveznici. Do kraja godine će se realizirati ovaj projekat. U fokusu će biti svi porezni obveznici koji nisu otpuštali ljude sve ovo vrijeme pandemije. Obuhvatit će obrte i samostalne privrednike, bez obzira na djelatnost. Detalji će biti poznati naredne sedmice. Ovo će se realizirati na način da se potencijalni korisnici ne opterećuju procedurama, papirologijom. Kroz ovaj projekat će se tretirati svi u kategoriji obrtnika, bez obzira na djelatnost. Dakle, ovo je pomoć isključivo realnom sektoru”, rekao je Zukić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više