Regionalna Hit komedija „ Dame biraju“ u decembru igra u BKC-u Živinice

Urnebesna komedija biće odigrana 7. decembra (petak), s početkom u 19:30 sati na Velikoj sceni JU BKC-a, a riječ je o predstavi koja obiluje plesnim tačkama i izrsnom muzikom.  Predstava je postala i jedinstveni teatarski “LADIES NIGHT” na koji dolaze prijateljice u grupama na najbolji ženski provod.

Riječ je o uprizorenju poznatog hita Full monty – Skidajte se do kraja –uz ogromnu dozu poznatog bosanskog humora. Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u pozorištu pretvara u publiku noćnog kluba.
Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza  u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne tačke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca “do kraja“ na opće zadovoljstvo publike.  O popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica da je u dvije godine svoga postojanja odigrana više od 300 puta uz 100.000 gledatelja, a dvorane su rasprodane i po mjesec dana ranije.

Predstava čiju režiju potpisuje Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na kazališnim festivalima širom regije.  Igraju: Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Mak Čengić, Davor Sabo, Damir Kustura, Sanjin Arnautović / Scenografija i kostimografiaja: Lejla Hodžić.

Ulaznice koštaju 10 KM, a mogu se kupiti u agenciji Just go travel na gradskom Bulevaru ili na blagajni JU BKC-a Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više