Regionalna hit komedija Dragana Marinkovića Mace premijerno 19. aprila u Živinicama

Poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“ 19. aprila premijerno u Živinicama

Poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca, nakon brojnih rasprodanih sala te nakon tri godine se vraća ponovo u Živinice sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“. Predstava će biti premijerno biti odigrana na sceni BKC-a Živinice, 19 aprila sa početkom u 20:00 sati.

U predstavi “Sunce tuđeg neba” Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 10 KM, dok je cijena na dan predstave 12 KM. Karte se mogu nabaviti od 8. aprila u BKC-u Živinice i u caffe baru Živinajs.

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više